Brownie-taikina
200g voita
200g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaniljarahkaseos
250 g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada suklaa seos muna-sokerivaahtoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Tee vaniljarahkaseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Kaada 2/3 brownietaikinasta noin 20-30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kaada sen päälle rahkaseos ja viimeiseksi loput brownietaikinasta. Voit vedellä veitsellä pintaan sinne tänne viiltoja, jotta pinta menee sekaisin.
Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat. Nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Huippu resepti! Meni heti jakoon vieraille, jotka pääsivät herkkua maistamaan. Uunissa pidin vähän pidempään kuin ohjeessa käskettiin, mutta voi olla, että olisi jäähtyessään jähmettynyt lyhyemmälläkin paistoajalla?!
VastaaPoista-Piia