Ihanan keväinen pavlova sopii hyvin vaikkapa vappupöytään väriä antamaan. Päällisen marjoja ja hedelmiä voit vaihdella mielesi mukaan.
4 kananmunan valkuaista
½ maustemitallista suolaa
2 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
Päälle:
2½ dl vispikermaa
tuoretta mangoa
tuoreita mansikoita
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa kunnes seos on kovaa. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten maissitärkkelys, vaniljasokeri ja valkoviinietikka. Vuoraa irtopohjavuoan (halk n24) pohja ja reunat leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi estääksesi marengin tarttumisen leivinpaperiin. Kaada marenki vuokaan. Tee keskelle pieni syvennys täytettä varten. Paista pavlovaa uunin alatasolla n30min jonka jälkeen laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista vielä 1,5 tuntia. Käännä uuni pois päältä ja anna vuoan olla vielä uunissa kunnes uuni on jäähtynyt. Anna phjan jäähtyä. Irrota leivinpaperi ja nosta marenki tarjoikuvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä marengin päälle. Pilko marjat ja hedelmät ja asettele kermavaahdon päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti