pohja
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100g voita
täyte
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 tlk kondensoitua maitoa
150g nougat-patukkaa
5 rkl kaakaojauhetta
100g maitosuklaata
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet keskenään sekoitetuista kuvista aineista muna-sokerivaahdon sekaan. Lisää sulatettu voi ja loput kuivista aineista. Levitä irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto. Lisää joukkoon ranskankerma, kondensoitu maito ja sulatettu nougat. Vatkaa tasaiseksi massaksi, mutta älä ylivatkaa. Lisää kaakaojauhe. Rouhi suklaa ja lisää puolet täytteeseen ja puolet pohjan päälle. Kaada täyte pohjan päälle. Vuoraa vuoka foliolla ja laita isoon paistovuokaan/pellille. Kaada kiehuvaa vettä astiaan niin, että n 2/3 vuoasta on vesihauteessa. Paista kakkua 150 asteessa noin tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä uunissa 15min. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä. Anna kakun seistä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoilua.
Tähän on tehty reunus siirtokuvan avulla. Kuva ei tosin jäänyt kunnolla valkosuklaaseen kiinni..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti