tiistai 8. toukokuuta 2012

Suklaajuustokakku

Pohja:
100g voita
3 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
800g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
5 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
150 g suklaarouhetta


Valmista ensin pohja vatkaamalla voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Voitele 26 cm irtopohjavuoan reunat öljyllä tai vuokasuihkeella ja pingota pohjalle leivinpaperi. Levitä kakkutaikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
Pohjan ollessa uunissa valmista täyte. Laita tuorejuustot monitoimikoneeseen ja vatkaa ne notkeaksi ja kermamaiseksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä kaakaojauho hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää kananmunat ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Levitä uunista otetun pohjan päälle suklaarouhetta, mutta jätä osa vielä ripoteltavaksi kakun päälle. Kaada täyte suklaarouheen päälle ja ripottele loput suklaarouheet täytteen päälle. Ota alumiinifoliosta reilusti vuokaa suurempi pala ja nosta vuoka folion päälle. Nosta vuoka folion kanssa isoon uunivuokaan tai uunipellille ja kaada  vuokaan kiehuva vettä. Nosta vuoka kokonaisuudessaan uuniin ja paista 175 asteessa 45 minuuttia ja sen jälkeen laita uuni pois päältä. Anna kakun olla vielä jäähtyvässä uunissa 30 minuutin ajan.
Anna kakun jäähtyä ja nosta jääkaappiin yön yli. Koristele kakku suklaalastuilla. Koristeluun voi käyttää hyvin myös esim kermavaahtoa ja marjoja.
Ehkä parasta suklaakakkua ikinä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti