Tästä reseptistä saan kiittää ystävääni Ninaa. Lohi ja poro kuulosti aluksi yhdistelmänä kovin erikoiselta, mutta toimii kyllä todella hyvin! Nykyään tämä pasta on yksi ehdoton suosikkini: helppo, nopea ja herkullinen!
oliivi- tai ruokaöljyä
2 ruukkua tuoretta basilikaa
noin 1kg tuoretta meri- tai kirjolohta (nahaton ja ruodoton)
150g (=1pkt) kylmäsavupororouhetta
1 pss simpukkapastaa
5 dl ruokakermaa
mustapippuria, suolaa
Keitä pasta ohjeen mukaan erillisessä kattilassa, ei kuitenkaan liian pehmeäksi (itse keitän noin 7min). Leikkaa lohifile melko suuriksi paloiksi/kuutioiksi. Laita suureen pannuun (esim. wok-pannu) öljyä ja basilikat, anna lämmetä hetki. Lisää joukkoon lohikuutiot, kääntele kunnes ovat kypsiä ja lisää sen jälkeen joukkoon pororouhe. Lisää joukkoon valutetut pastat ja ruokakerma, mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoittele varovasti ja pidä miedolla lämmöllä muutamia minuutteja, kunnes ruokakerma on lämmennyt. Syö ja nauti! :)
Oho, onpa tänne tullut tavaraa! Jee! Mä oon teidän fani. Tää on huippupasta :)
VastaaPoistaMahtavaa, että meillä on fani! ;) Huomenna yritän pari kakkureseptiä vielä laittaa...
VastaaPoista