Kuva ei nyt ehkä ole kaikkein paras, mutta lupaan, että mustikkapiirakka sitäkin parempaa! Tästä reseptistä kiitos Nealle :)
Pohja
4 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
125g margariinia
1dl piimää
1 muna
Sekoita kuivat keskenään, nypi joukkoon margariini. Ota noin 4 rkl muruseosta sivuun. Lisää piimä ja muna suurempaan osaan taikinasta. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.
Täyte
vähintään 1/2 litraa mustikoita/vadelmia,
saa olla enemmänkin ja myös vadelma-mustikkayhdistelmä toimii todella hyvin!
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
ripaus sitruunamehua
Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon vähän perunajauhoja. Kaada sen jälkeen marjat pohjan päälle. Sekoita muut aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle. Ripottele päälle aiemmin sivuun otettu muruseos.
Uunissa 175 asteessa ensin 30min, sen jälkeen 125-150 asteessa toiset 30min. Paistoaika riippuu myös uunista, mutta mustikkapiirakan kuuluu jäädä vähän kosteaksi.
Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!
Kiitos tästä reseptistä!
VastaaPoistaVastaanotto oli innostunutta ja olen nyt kuulemma velvoitettu valmistamaan piirakkaa vähintään kahden viikon välein. :)
Kiitos kivasta kommentista! Enpä ole itsekään enää muita reseptejä mustikkapiirakkaan tarvinnut, sen verran on hyvää ;)
VastaaPoista