Muistin pitkästä aikaa tämän herkun ja pitihän sitä heti tehdä :) Vadelma-mascarponevaahtoa voi syödä sellaisenaan, mutta itse olen käyttänyt tähän jälkiruokaan vaahdon lisäksi browniespohjaa, vadelmia ja tummaa suklaata rouhittuna. Erittäin hyvän jälkiruoan saa kokoamalla näitä kaikkia kerroksittain esimerkiksi suureen lasikulhoon tai pieniin annoskulhoihin.
Vadelma-mascarponevaahto
2 valkuaista
2dl kermaa
3rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250g mascarponea
400g vadelmia
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Lisää joukkoon sokerit ja mascarpone, sekoita tasaiseksi.
Lisää kerma-mascarponevaahdon joukkoon vadelmat. Itse käytin pakastevadelmia, joita sulatin ensin hieman. Sekoita ja kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Kerrosjälkiruoan rakentamiseen lisäksi
browniespohjaa (ohje täällä)
vadelmia
tummaa suklaata
Laita kulhon tai annosvuoan pohjalle ensin vadelma-mascarponevaahtoa, murenna päälle browniespohjaa ja ripottele vielä vähän suklaata ja muutamia vadelmia. Toista muutaman kerroksen ajan, koristele päällimmäinen kerros haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti